Novembris alustas Tallinna lastekodu Lasnamäe keskuses tegevust ööpäevaringne lapsehoiuteenus raske ja sügava puudega lastele, kirjutas ajaleht "Pealinn".

Uue teenuse puhul on laps hoiul viis päeva järjest ja ööpäev läbi. "Lapsevanem toob lapse pühapäeva õhtul meie juurde hoidu ja reede õhtul tuleb talle järele," selgitas Tallinna lastekodu Lasnamäe keskuse juhataja Leena Auväärt.

"Nädalavahetused peaks laps olema ikkagi kodus, sest tahame, et lapse ja vanema vaheline side säilib. Kui tegu on kooli- või lasteaialapsega, siis organiseerime ka transpordi, nii et õppetöö ei kannata," rääkis ta.

Auvääärt rõhutas, et olgu laps kuitahes sügava puudega, vajab ta siiski suhtlemist ka väljaspool kodu. "Vanematel ei ole vaja ennast süüdlasena tunda – tegelikult teeb selline vaheldus head mõlemale poolele," sõnas ta.

Ööpäevaringse tasuta hoiu teenusele saamiseks tuleb vanemal esitada avaldus, väljavõte elanike registrist, kohaliku omavalitsuse kinnitus teenuse põhjendatusest, koopia lapse rehabilitatsiooniplaanist.

Teenust, mis kestab 2013. aasta novembrini, finantseerib Euroopa Sotsiaalfond ning projekt kuulub töölesaamist toetavate hoolekandemeetmete alla.

Dokumendid saata info@tallinnalastekodu.ee või postiga aadressile Tallinn, Vana-Pärnu mnt 9a. Info telefonil 6776480.