Riigikogu arutas tunde soolise võrdõiguslikkuse seaduse muudatuste eelnõu, millele põhiseaduskomisjon lisas eile kohalike omavalitsuste valimise seaduse muudatused, mille järgi ei saaks linnavolikogu kaotada linnaosi ega muuta nende piire kohalike omavalitsuste valimiste aastal, vahendasid
"Aktuaalset kaamerat".

Et all-linnast Toompeale jõudnud kaevikusõda sai alguse Tallinna soovist kaotada pealinnast linnaosad, mistõttu oleks valimistel Tallinnas vaid üks ringkond, tunnistasid poliitikud otsesõnu.

Eelnõu menetlemist juhtinud Isamaa ja Res Publica fraktsiooni liige Urmas Reinsalu ütles, et ühe ringkonna mudeliga on Edgar Savisaar valimised Tallinnas sisuliselt juba võitnud.

Reinsalu leiab, et parlament peab astuma valimissüsteemiga manipuleerimisele vastu. Et Tallinna volikogu arutab linnaosade kaotamist neljapäeval, läks ka Toompeal eelnõuga kiireks ja valimiste temaatika liideti juba menetluses oleva eelnõuga, mis käitles soolise võrdõiguslikkuse muudatusi.

Rahvaliidu fraktsiooni liige Tarmo Mänd kinnitas, et fraktsioon ei ole taolise päevapoliitilise küsimuse toomisega seadusloomesse nõus.

"Kui me loome sellise pretsedendi, me kaugeneme õigusriigi põhimõtetest tükk maad. Ja nii lihtsalt ei ole kohane käituda. Sellel võrdõiguslikkuse seadusel pole Tallinna valimisvõitlusega midagi ühist," ütles Mänd.