Sundüürnikud pikettisid plakatitega “Täiuslik genotsiid”, “Võtad kodu, võtad elu!”, “Seadus andis lehma lellepojale maja, üürnikule prügikasti”, “Lõpetage genotsiid põliseestlaste vastu meie omal maal”, “Valitsus, astu tagasi”, “313 SE heidab sundüürnikud massihauda”, “Hr. president, kaitse meie kodu”, “Sotsiaaltoetus 1500 krooni kuus”, “J. Parts, ehitage meile ennem elamispind!”, “J. Parts, meie teid enam ei vali!” ja nii edasi.

Pikettijail olid käes sinimustvalged lipud ning nad jagasid Toompeale saabuvatele poliitikutele rukkilillekimpe. Sundüürnikud skandeerisid pidevalt: “Riigikogu, mine koju, jäta meile meie kodu!” ning hüüdsid: “Atonen maha!”.

Samas püüdsid mõned Eesti Õigusjärgsete Omanike Liidu esindajad sundüürnikele vastupiketi korraldada, kuid nad pidid loa puudumise tõttu oma plakatid kokku rullima ja pikettimise lõpetama.

Eesti Õigusjärgsete Omanike Liidu juhatuse liige Harri Leppik ütles BNS-ile, et liidu liikmed ei mõista sundüürnikke ning tulid seetõttu valitsusele poolehoidu avaldama.

“Omanikud on olnud ilma seaduspäraste õigusteta juba 12 aastat, omanikke on meie riigis ebavõrdselt koheldud, riiklikud omanikud üüri piirmäära ei oma, õigusjärgsetel omanikel on aga juba 12 aastat üüri piirmäärad. See on ebaõiglane,” ütles Leppik.

Ta avaldas lootust, et riigikogu teeb õiglase otsuse. Leppik möönis, et sundüürnikel võib olla mõningaid probleeme, kuid omanik ei pea neile sotsiaalabi andma.

Riigikogu võttis teisipäeval 47 poolthäälega (vastu 36) muutmata kujul vastu elamuseaduse ja Eesti Vabariigi omandireformi aluste seaduse muutmise seaduse.

30. juunil jättis president seaduse välja kuulutamata.