Toomla sõnul on ETV avalik-õigusliku institutsioonina proovinud olla maksimaalselt laiaulatuslik, kuid laiaulatuslikkus on debati mõttes miinus. "See laiaulatuslikkus on kindlasti hea, aga see nõrgendab valimiskampaania kajastamise peamist aspekti ja see on osalejate debatt. See on ikkagi vaidlus ühe probleemi üle osalejate vahel, kellel on erinevad nägemused probleemi lahendamiseks," rääkis Toomla Delfile.

Ringhäälingunõukogu poolt kinnitatud ERR-i valimiste korra järgi pääseb igasse regionaalsesse “Valimisstuudiosse” viis regiooni pikimat nimekirja. Neli kohta loositakse ülejäänud nimekirjade ja erakondade vahel ETV otsesaates “Ringvaade”. Sama mehhanismi järgi saab igasse saatesse ka üks üksikkandidaat. Kokku esineb igas saates kümme kandidaati.

"Kümne inimesega on selge see, et ei tule debatti. "Valismisstuudios" on pigem teatud seisukohtade tutvustamine ja arusaamade välja ütlemine," selgitas Toomla, kelle arvates on "Valimisstuudiot" debatiks selle klassikalises mõttes üsna raske pidada.

Toomla ütles, et ETV jaoks siin ideaalset lahendust ei olegi. "ETV on kogu aeg tule all. Kui minnakse ulatusega väga laiaks, siis hakkavad kõik kiruma, et see ei huvita mitte kedagi ja teiseltpoolt - kui minnakse väga kitsaks, siis tõstatatakse küsimus ülejäänud Eesti kohta."