Euroopa Parlament on lähetanud Nigeeria valimisi vaatlema delegatsiooni koosseisus Edward McMillan-Scott ja Filip Kaczmarek Euroopa Rahvapartei ja Euroopa Demokraatide fraktsioonist, Libour Roucek ja John Attard-Montalto Euroopa Parlamendi Sotsiaaldemokraatide fraktsioonist, Toomas Savi Euroopa Liberaalide ja Demokraatide Liidu fraktsioonist ning Vittorio Agnoletto Euroopa Ühendatud Vasakpoolsete ja Põhjamaade Roheliste Vasakpoolsete liitfraktsioonist, on kirjas Delfile saadetud teates.

Nigeeria Liitvabariigi kuberneri- ja rahvusassamblee valimised toimuvad 14. aprillil; presidendi- ja parlamendivalimised leiavad aset 21. aprillil.

Nigeeria on presidentaalne liitvabariik. Nigeerlased valivad käesoleva aasta 14. aprillil 36 kuberneri ja 990 seadusandliku koja liiget 36 rahvusassambleesse ning 21. aprillil presidendi, 109 senati liiget ja 360 esindajatekoja liiget.

Valimistel kasutatakse lihthäälteenamust, välja arvatud presidendi- ja kubernerivalimistel, kus tuleb koguda vähemalt 25 protsenti vastavalt 2/3 osariikides või kohalikes valimisringkondades antud häältest, et osutuda valituks. Seega on võimalik presidendi ja kuberneride järelvalimiste toimumine.

Viimati toimusid Nigeeria üldvalimised 2003. aastal, kui Euroopa Liidu lähetatud valimisvaatlusmissioon tuvastas tõsiseid ebakorrapärasid ja massilist valimispettust mitmetes osariikides.

Vabadusuuringutega tegelev organisatsioon Freedom House on tunnistanud Nigeeria 2006. aasta seisuga osaliselt vabaks riigiks.