Savi on parlamendis esinenud kolm korda. Esimesel korral rääkis ta Türgi võimalikust liitumisest euroliiduga. Teisel ja kolmandal korral malaaria kiirest levikust maailmas, kirjutab SL Õhtuleht.

Miks saadik nii harva sõna võtab? Toomas Savi assistendi Joel Hirve sõnul ei kujuta parlamendisaadiku töö endast üksnes plenaaristungitel sõna võtmist.

“See ei ole mitte mingil juhul ainus kriteerium, mille järgi arvestada saadiku panust,” ütleb ta. “Püüe hinnata EP saadiku tööd, võttes aluseks sõnavõttude arvu plenaaristungitel on võrreldav sellega, kui SL Õhtulehe ajakirjaniku tööd mõõta selle järgi, mitu korda on ta päeva jooksul oma arvuti klaviatuuri klahvidele vajutanud.” Ta kinnitab, et mure, nagu oleks Toomas Savil on EP-s vähe tööd, on täiesti põhjendamatu.

Kuigi suur rääkija pole ka sotsiaaldemokraat Toomas Hendrik Ilves. Kahe aastaga on ta EPs esitanud kolm küsimust, lühisõnavõtte on tal kuus. Keskerakonna liige Siiri Oviir on esinenud saalis neljal korral. Viimati tänavu 14. märtsil. Sotsiaaldemokraat Andres Tarand on kahe aastaga esitanud kolm suulist küsimust. Ta on ka täiskogus seitsmel korral sõna võtnud.

Priskelt on rääkinud sotsiaaldemokraat Marianne Mikko ning isamaaliitlane Tunne Kelam. Esimese kontol on mullu ja tänavu esimesel poolaastal 22 sõnavõttu ja üks küsimus. Tunne Kelam on sama ajaga esitanud kaks küsimust ning võtnud sõna 26 korral.