"Mul on Maailmapangaga siduv leping, seda ei ole keegi muutnud," ütles Palu. "Lepingus on ka tärminid ja tähtajad, mis ajaks pean kindlasti tagasi pöörduma. Need tähtajad on väga konkreetselt seotud minu Eesti lepingu tähtajaga. Kui tahan Maailmapangaga töösuhet jätkata, siis pean tagasi minema."

Palu leping haigekassaga lõpeb novembris. Eesti Päevalehe andmeil tahab ta töösuhet Maailmapangaga jätkata ning kavatseb seepärast Eestist lahkuda.

Samas lausus Palu, et tema otsuse määravad nii isiklikud kui ka tööasjad. "Haigekassa juhatuse liikmete suhtes teeb ettepanekud haigekassa juhatuse esimees, kes valitakse lähemate kuude jooksul," ütles ta.

Haigekassa nõukogu liige Toomas Vilosius kahtles, kas Eesti suudaks Palu kui tervishoiuspetsialisti tööl edasi hoida. "See sõltub ikkagi suuresti Maailmapangast," lausus Vilosius. "Muidugi oleks hea, kui ta siin töötaks, sest selle ala spetsialiste on Eestis 4-5 inimest, kui niigi palju."

Sotsiaalminister ja haigekassa nõukogu esimees Siiri Oviir ei soovinud öelda, mida Palu lahkumine Eesti tervishoiusüsteemile tähendaks.

"Mul ei ole võrdlusmaterjali," ütles Oviir. "Kui juhatuse esimehe konkurss välja kuulutatakse, siis see võrdlusmaterjal tekib. Palu on ka öelnud, et tema jätkamine oleneb ministrist ehk minust, et kas minu isik talle sobib."

Viimase haigekassat puudutanud probleemi, verevähihaige Marge Valdmanni juhtumi ajal kaitses Palu haigekassa senist poliitikat valida, millise haiguse ravi kinni maksta, kuna kõigi haiguste raviks raha ei jätku. "On saatus, et ollakse sündinud Eestis," ütles Palu Postimehele.