Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on OÜ Videomeedia ideekavandi järgi toodetava filmi žanriks ajalooline dokumentaalfilm, mis keskendub ärkamisaja ja laulva revolutsiooni temaatikale.

„Kesksel kohal on Balti riikide ühtse tegevuse tulemusel läbi viidud Balti kett 23. augustil 1989. Filmi ekspositsioonis tutvustatakse Balti riikide ühise tegevuse ajaloolisi aspekte XX sajandil, keskendutakse Balti keti saamisloole, samuti selle tähtsusele ja vastukajadele maailmas ning heidetakse pilt kaasaegsele Balti riikide ühtsuse küsimustele,“ ütles Jäppinen.

Tallinna linn toetab filmi produktsiooni 250 000 krooniga, filmi kogueelarveks on planeeritud ca 400 000 krooni. Lisaks Tallinna linnavalitsuse toetusele rahastatakse filmi tootja OÜ Videomeedia kaasfinantseerimisel, võimalusel kaasatakse Eesti Kultuurikapital ja EFSA. 

Filmi stsenaristiks on Mati Talvik ja režissööriks Toomas Lepp. Filmi orienteeruv pikkus on 40-45 minutit. Filmi ideekavandile oli lisatud ETV huvikiri filmi näitamiseks telekanalil.

Jäppinen ütles tänasel pressikonverentsil, et Balti keti teemalise filmi konkursile laekus kolm taotlust, Lepa firma valiti välja muuseas sellepärast, et selle projekt nägi ette rohke arhiivimaterjali kasutamise.

Komisjoni, kes asja otsustas, kuulus ka Mati Talviku poeg Artur Talvik, kuid hääletuses ta ei osalenud.

Lepp on olnud ETV juht, hiljem Kalev Spordi peaprodutsent, kes kanali ka ära ostis.

Hiljuti on Tallinna linnavalitsus loomeraha andnud ka endisele ajakairjanikule Inno Tähismaale ja tema naisele, endisele prokuratuuri töötajale Irja Tähismaale ning telereporter Peeter Võsale.