“Riigi kulul ilmuvad meil ju kultuuriväljaanded, ja kui on tahtmine anda välja venekeelne leht Ida-Virumaal, why not,” rääkis Leito Delfile. “Aga minu teada riik ei ole rikas,” lisas ta, et põhimõtteliselt peaks ajaleht tegutsema ärilistel alustel.

“Ida-Virumaal on venekeelne ajakirjandus olemas,” ei saa Leito aru  siseminister Marko Pomerantsi murest, et sealsed elanikud ei pruugi võib-olla saada piisavalt objektiivset infot. “Riik tehku oma majandus korda, mitte ärgu andku ajakirjandust välja,” leidis Leito, et riigi esmane ülesanne ei ole propagandalehe välja andmine.

“Maha tampida seda ideed muidugi ka ei tasu, aga ma ei näe sellel erilist sügavat mõtet. Riiklikud lehed kujunevad paratamatult lõpuks kroonupropaganda hääletoruks ja see ei ole teps mitte parem infoallikas,” arvas Leito, leides samas, et toetada ja arendada Ida-Virumaa olemasolevat ajakirjandust võiks riik küll

Äkki ei ole seal ilmuv ajakirjandus riigile sobiv?

“Mis on riigile sobiv? Alles justiistminister kuulutati pressivaenlaseks ja tema arvates enamus ajakirjandust ei sobi riigile, nii et kõik on suhteline,” naeris ajalehtede liidu direktor.

Ida-Virumaal ilmub venekeelsetest lehtedest Narva, venekeelne Põhjarannik ja Sillamjaeski Vestnik.