Tallinna Inglise Kolledži direktor Toomas Kruusimägi postitas oma Facebooki lehel: "Kui riigi juht usub, et riik ja KOVid teevad häid koole, siis miks langes valik erakoolile?" Postitusele on lisatud peaminister Taavi Rõivase pilt tütrega Rocca al Mare erakooli ees.
Toomas Kruusimägi postitus

Oma postitust kommenteerides küsib Kruusimägi, millist sõnumit selline käitumine edastab?

Samuti leiab Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, et kooli valikul on märgiline tähendus. "Eesti riik on koos omavalitsustega ehitanud üles suure koolivõrgu, mille ülalpidamiseks kulutatakse aastas kümneid ja kümneid miljoneid maksumaksjalt kogutavaid eurosid. Mis mõttega?" kirjutas Mandel.

Ta küsis artiklis, et kui riigi koolivõrgu kvaliteet pole piisav riigi valitsusjuhile, siis peaks ehk haridusminister Jürgen Ligi kiirelt kaaluma mingeid põhjalikumaid reforme, kus suurendatakse erasektori osakaalu lastele üldhariduse andmises? "Võimalik, et oleme viimased paar aastakümmet täiesti vales suunas liikunud ja koolivõrgule kulutatud raha saaks kõvasti kokku hoida."

"Muidu jääb kõigil teistel, kelle võsukesed riigikoolis käivad, kuidagi nukker tunne. Et äkki saavad mingit halba teenust või nii. Ehkki sõnades sellele ei viidata ja tarkusepäeva kõnedes seda otse välja ei öelda, võib otsustajate tegudest üht-teist välja lugeda," kirjutas Mandel Äripäevas.

Taavi Rõivas vastas Kruusimäe väljaütlemisele Twitteris. Peaminister tuletas meelde, kuidas aastal 1994 ütles ta tollasele Tallinna Inglise Kolledži direktorile ära, sest eelistas Tallinna Reaalkooli.

Samuti jagas peaminister Viljar Arakase säutsu: "Nii nagu peaminister ei ole kohustatud korraldama oma pulmapidu riigirestoranis ehk ERM'is, on ta ka vaba valima oma lapsele sobivat kooli."

Taavi Rõivase sõnul on lapse kooli valik iga pere jaoks väga oluline otsus ning isiklik küsimus sõltumata sellest, kellena töötab pereisa. "Veidi kummaline on sellest lugeda välja hariduspoliitilist seisukohavõttu, samuti ei peaks Tallinna Inglise Kolledzi direktor end ühe pere valikust isiklikult puudutatuna tundma. Eestis on väga palju väga häid koole ja olen selle üle siiralt uhke. Oma keskkooli - Tallinna Reaalkooli - sõrmust kannan tänaseni suure uhkusega."

"Alustasime koolivalikuga juba paar aastat tagasi, kahes sõelale jäänud koolis käis Miina ka eelkoolis. Miina on piisavalt laia silmaringiga ja tark tüdruk, et sel teemal ka ise kaasa rääkida ning tema enda eelistus sai ka määravaks," ütles peaminister.

Jaga
Kommentaarid