"Kui meenutada, siis veel suvel tehti mitmesuguseid pakkumisi Euroopa riikide poolt, mis lubasid Gaddafi elu säilitada, kuid kuna läks elu ja surma mänguks ning ta jäi oma pealinnast ilma, siis oli selge, et varem või hiljem tabab teda see saatus," rääkis Alatalu Delfile.

"Kuna ta oli viimase ajani koos oma poegadega, siis võib juhtuda, et mõni nendest jätkab isa lootusetut võitlust," kommenteeris Alatalu, et niipea veel Liibüas rahu oodata ei ole. 

Riigi kodusõja käigus ei toimunud mingit massilist üleminekut vastasleeri poole ning seega on kõige suuremaks probleemiks ühiskonna konsolideerumine, tõi Alatalu välja ühe suurema probleemi, millega Liibüa silmitsi peab seisma. 

Alatalu nentis ka et uut valitsust ei ole Liibüas veel moodustatud "Arvan, et läheb veel mitu nädalat kui saavutatakse kõiki rahuldav kokkulepe ning siis läheb lahti kodusõja haavade likvideerimine, sest purustused on ju tohutud."

"Liibüa on Aafrika kontinendil võib-olla ainukene riik, kus poel toimunud mingeid valimisi. Nii et see elementaarne oskus inimeste kaasamisest otsustusprotsessi tuleb alles lahendada," tõdes politoloog.