Juba aastakümneid on eestlased eelistanud oma lastele anda humanitaarse kallakuga haridust, tehnilised ja ka tööliselukutsed on jäänud tagaplaanile, teatas ETAle tööjõu väärtustamise teemalise kõnekoosoleku korraldanud kultuuriselts Hirvepark.

Kuigi tulevik kuulub kindlasti kõrgtehnoloogilistele ning inimsuhteid korraldavatele ja arendavatele erialadele, tuleb võimalikult täieliku tööhõive tagamiseks pöörata suurt tähelepanu ka klassikaliste tööliserialade õpetamisele, ütlesid koosolekul esinejad. Sellesse protsessi tuleb lisaks riigieelarvelistele vahenditele kaasata ka munitsipaalraha, ettevõtete ja mittetulundusühingute vahendeid.

Koosolekul esinenud endine haridusminister Tõnis Lukas kinnitas, et kutseharidussüsteem ei ole meil enam nii viletsas seisus kui aastaid tagasi ning tööandjate organisatsioonid on tegelikult kutseõppe kavandamisse ja läbiviimisse kaasatud.

Endine Tallinna abilinnapea Liisa Pakosta ütles, et linnavõimud peavad samuti osalema kutsehariduse juhtimises. Tema sõnul on Tartu kogemus, kus linn võttis kogu kutsehariduse korraldamise haridusministeeriumilt üle, end õigustanud ning ka Tallinnal tuleks selles suunas liikuda.

21. juulil kutsub kultuuriselts Hirvepark rahvakoosolekule kõiki, keda huvitab küsimus, mis võiks ohustada demokraatiat Eestis, teatas ETAle seltsi esimees Toivo Kallas.