"Toon järgnevalt kolm põhjust. Esiteks ei näe ma täna Eestis teist poliitilist jõudu kes ühendaks tõhusamalt nii eesti kui ka vene rahvusest valijaid ja tasakaalustaks parempoolseid erakondi. Samuti ei näe ma Keskerakonnas poliitikut, kes hoiaks kindlamalt sama kurssi kui Edgar Savisaar," ütles Toobal.

"Teiseks, poliitilise tegevuse edukuse mõõdupuuks ei ole paraku paremat näitajat kui toetus valimistel ja Keskerakond on olnud Edgar Savisaare juhtimisel väga pikka aega väga edukas. Jah me ei ole kahel viimasel korral võitnud riigikogu valimisi, aga oleme selgelt olnud esikoha mängus tegijad, ja jätnud kolmanda-neljanda koha mehed-naised kaugele maha. Kohalikel valimistel oleme olnud edukad üle kogu Eesti ning Tallinnas oleme neljadel viimastel valimistel teinud ajalugu. Samuti on Edgar Savisaare isiklik häältesaak nii parlamendi kui ka kohalikel valimistel aukartust äratav – ligi 40 000 häält kohalikel ja 25 000 häält Riigikogu valimistel."

"Kolmandaks Edgar Savisaar on Keskerakonna rajanud ja ehitanud ning ma ei näe vahetuseks põhjust kuni ta ise tunneb endas jõudu ja tahtmist esimehe ametis jätkata," rõhutas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal.