Riigiprokuratuur süüdistab Toobalit (30) ja Laasit (39) eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises ning Toobalit veel ka dokumendi võltsimises, vahendab ERR Uudised.

MTÜ Eesti Keskerakond sai süüdistuse dokumendi võltsimises juriidilise isikuna ning Ivor Onksion (24) sai süüdistuse eraviisilises jälitustegevuses ja sõnumisaladuse rikkumises.

Süüdistuse järgi kallutasid Toobal ja Laasi Onksioni eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele ehk mahitasid teda ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummi (SDE) meilikontole ja edastama neile seal olevaid e-kirju.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal sai süüdistuse ka selles, et ta võltsis viit Keskerakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad tegelikkuses mitte toimunud sularahaannetusi kokku 11 030,28 eurot.

Riigikogu võttis 27. märtsil õiguskantsler Indrek Tederi ettepanekul riigikogulastelt Toobalilt ja Laasilt saadikupuutumatuse, et riigiprokuratuur saaks neile esitada süüdistuse ja nende kriminaalasja kohtusse saata.