"Põhiseaduskomisjoni liikmena leian, et Tallinna linn ja selle juhid on käitunud vastavalt kohaliku omavalitsuse õigusele ja autonoomiale," kommenteeris Toobal Delfile riigiprokuratuuri algatatud kriminaalmenetlust, mis algatati linna raha väidetava kasutamise tõttu valimisreklaamides.

"TLÜ reklaami ning imagoloogia osakonna dotsendi Linnar Priimägi koostatud ekspertiisis on üheselt öeldud, et nimetatud reklaamide puhul ei olnud tegemist valimisreklaamidega, vaid sotsiaalreklaamiga, mille tegemiseks linnal igasugune õigus ja minu arvates ka kohustus on," lisas ta.

Toobal leiab ka, et ERJK ja selle esimees on väljunud oma pädevuse piiridest. "Erakonna peasekretärina tõstatan järgmises erakonna juhatuses küsimuse, kas Keskerakond peaks selliselt käituva ERJK töös oma esindaja kaudu osalema".

Riigiprokuratuurile laekunud avalduses on viidatud sellele, et Tallinna linnavalitsuse eelarvest on tasutud reklaamide eest, mis ei olnud suunatud kohaliku omavalitsuse eesmärkide täitmiseks, vaid millega rahastati Tallinnas võimul oleva Keskerakonnaga seotud isikute reklaamikampaaniat.