„Tunnustan Selve Reispassi tegevust jaoskonnakomisjoni liikmena. See peaks oleks kõikide valimiskomisjonide ühine huvi, et valimisaktiivsus oleks võimalikult kõrge ning kõik, kes valida soovivad, saaksid seda teha. Proua Reispass kohusetundliku kodaniku ja komisjoni liikmena just seda tegigi,“ ütles Keskerakonna peasekretär Priit Toobal pressiesindaja teatel.

"Selve Reispassi selgitustes maakonna valimiskomisjonile on ju selgelt kirjas, et tema ei teinud erakondlikku valimisagitatsiooni vaid kutsus inimesi valima ja pakkus abi valimiskasti koju tellimisel. Temaga kaasas olnud Keskerakonna kandidaat Jüri Andruse kutsus tõesti valijaid erakonna üritusele, see aga ongi kandidaatide ülesanne," märkis Toobal.

Eilsetes Aktuaalse Kaamera uudistes teatas Järva maakonna valimiskomisjoni esimees Virve Toode, et Selve Reispass võttis süü omaks ja ühisel kokkuleppel leiti, et tema volitused jaoskonnakomisjoni liikmena tuleb peatada.

„See on ilmselge vale. Reispass ütles ka kohtumisel maakonna komisjoniga, et ei ole esitatud süüdistustega nõus ning, et valimiskomisjon, tema volituste peatamisega, teeb talle liiga,“ ütles Priit Toobal.

„Lausa naeruväärne ja rumal on maakonna valimiskomisjoni otsuses lõik, mis puudutab jaoskonnakomisjoni liikme sõltumatuse tõlgendamist. Selve Reispassile heidetakse ette, et ta liikus koos Keskerakonna kandidaadiga ja seepärast ei ole ta enam sõltumatu,“ ütles peasekretär Toobal.

„Mulle tuleb meelde hiljutine valimisliidu Kodune Viljandi poolt korraldatu üritus Viljandis, kus osales ka Vabariigi Valimiskomisjoni liige. Kas ka tema volitused tuleb peatada ja tema sõltumatuses kahelda? Kindlasti mitte!,“ jätkas Toobal.

„Nii Vabariigi Valimiskomisjoni, kui maakonna komisjonide ja kõikide jaoskonnakomisjonide ja nende liikmete ülesanne on selgitada valijale valimiste korda ning võimalusi ja kutsuda inimesi valima. Selle eest karistamine on seaduse ja demokraatia vastane,“  lõpetas Toobal.

Türi valla jaoskonnakomisjoni liige Selve Reispass esitab VabariigiValimiskomisjonile kaebuse seoses tema volituste peatamisega.