Toobalile esitati kahtlustus selles, et ta on 2010 viimases ja 2011 esimeses kvartalis võltsinud Keskerakonna kassa sissetuleku ordereid. Võltsimine seisnes selles, et kandis orderitesse füüsilisest isikust annetajatena isikud, kes tegelikkuses orderites näidatud sularaha Keskerakonnale annetanud ei ole.

Teemaga tegeleb aga ka erakondade rahastamise järelvalve komisjon, mis uuris Toobalilt, miks sel aastal 2010. aasta IV kvartali annetuste registris täiendavas aruandes kajastatud kaheksa isiku annetused kokku summas 252 000 krooni ei kajastu erakonna 2010. aasta majandusaasta aruandes?

Komisjon uuris ka, mis kuupäeval kajastati sularahas tehtud kaheksa isiku annetused erakonna raamatupidamises ja millised raamatupidamislikud kanded seejuures tehti?

Neile küsimustele vastates teataski Toobal, et Keskerakonnal oli mainitud ajal probleeme raamatupidajaga. "Eesti Keskerakonna ja erakonnale raamatupidamisteenust osutava äriühingu vahel oli 2010 II ja 2011 I poolaastal kujunenud olukord, kus raamatupidamisteenuse osutamine oli ajutiselt peatatud. Seetõttu ei toimunud ka regulaarset andmete s.h. aruannete võrdlemist Keskerakonna büroo ja raamatupidamise vahel," kirjutas Toobal komisjonile.

Milline must kass ikkagi Keskerakonna ja raamatupidamisfirma vahelt läbi jooksis, jääb segaseks, sest Toobal ei taha sellest rääkida. "Tegemist on erakonna ja ettevõtte vahelise lepinguga, mille sisu on kahe osapoole vaheline," kirjutas ta lakooniliselt järelepärimisele vastuseks.