Delfi kirjutas täna, et kuigi Keskerakonna Viljandi piirkond esitles parteikongressile esimehekandidaadiks Edgar Savisaare, siis suur osa regiooni liikmetest pole sellega rahul ja nad kirjutasid Jüri Ratase toetuseks pöördumise, milles märgivad, et erakond peab vabanema pidulikust paigalmarsist ja eneseimetlusest ning arenema üheskoos tugevaks, eesti inimeste huve elluviivaks erakonnaks. Tulenevalt eeltoodust otsustati toetada Eesti Keskerakonna esimehe valimistel Jüri Ratast.

Keskerakonna peasekretäri ja Keskerakonna Viljandimaa piirkonna aseesimehe Priit Toobali sõnul pole kahtlustki, et Viljandi keskerakondlased toetavad esimehe kohale Savisaart.

“Delfile on kahjuks edastatud valeandmed – Edgar Savisaar ei saanud kuidagi mõjutada piirkonna juhatuse otsust Suure-Jaanis toimunud suvepäevadel, sest see juhatuse koosolek oli toimunud juba enne suvepäevi,” selgitas Toobal, “hoopis Jüri Ratas oli see, kes käis salakohtumisel vaid valitud inimestega. Sellest kohtumisest, muide, piirkonna esimeest ei teavitatud.”

Toobali sõnul on Viljandimaal üle 600 keskerakondlase ning kümnekonna pöördumist mässuks nimetada on ilmselge liialdus. “Allakirjutanud on ära lollitatud Karl Õmbluse (Viljandi linnavolikogu aseesimees, toim) poolt, kes juba aastaid püüdnud erakonnas edutult karjääri teha. Intrigeerimiste ja valede valikutega on Õmblus aga ise oma kehvas lennuvõimes süüdi ning küllap just seepärast kogu maailma peale kuri. Eks ta loodab, et Savisaare väljavahetamine võimaldab talle isiklikult uued võimalused.”

“Allakirjutanute hulgas on ka terve rida neid, kes erakonna igapäevatöösse sugugi oma panust ei viitsi anda, seega ei maksa nende avaldust väga tõsiselt võtta. Ma ei muretse absoluutselt ning olen kindel, et Viljandimaa keskerakondlased toetavad Savisaart,” lõpetas Toobal.