“Kaljuvee ise oli erakonna moodustatud töörühma, tõekomisjoni, liige, mis sai ülesandeks täpsemalt välja uurida kirikuskandaaliga seotud asjaolud,” ütles Toobal, “seal oli Kaljuveel võimalus oma seisukohti esitada ja neid komisjoni töösse kaasata.”

“Komisjoni raport rõhutas, et vajame edaspidi ühiskondlikku kokkulepet kirikute rahastamise lubatavuse suhtes. Samuti ei leidnud komisjon kiriku ehitamiseks toetuse küsimises midagi taunitavat, sest tegemist oli avaliku poliitilise protsessiga – Lasnamäele kiriku rajamine on olnud lisatud Keskerakonna ja Reformierakonna ning ka Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna koalitsioonileppesse,” märkis Toobal.

“Erakonna juhatus kuulas komisjoni raporti ja seisukohad ära ning nõustus nendega. Nüüd, pool aastat hiljem teema tühjast kohast uuesti üles võtmine ei näita muud kui seda, et Savisaare vastane kampaania kogub üha suuremaid tuure,” lõpetas Toobal.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Lembit Kaljuvee ütles, et tema jaoks on tõde idaraha skandaalist selge ja erakond on teinud Venemaalt raha küsimisega vea.

Kaljuvee märkis, et tegelikult erakond juhatuse tasemel ei ole idaraha küsimustes osalenud. "Juhatus ei ole esimehele sellist ülesannet pannud, et küsi raha parteile ja küsi raha kirikule. See on erakonna esimehe enda initsiatiiv olnud. Ma olen selles komisjonis (Keskerakonna nn tõekomisjon idaraha skandaali uurimiseks - toim.) olnud ja mulle sai pilt selgeks. Siin on valesid otsuseid tehtud. Nii nende asjadega ei tegelda."