"Hetkel on Keskerakonnal koostöös piirkondade ja erakonna kogudega käsil tõsine töö valimisplatvormi kokku kirjutamise ning selle lihvimisega. Keskendume eelkõige sellele, et pakkuda välja parimad lahendused Eestit eesootavateks väljakutseteks," ütles Toobal.

"Mis puudutab peaministrikandidaati, siis selle, nii nagu kogu ülejäänud nimekirja, kinnitab jaanuaris toimuv Keskerakonna valimiskonverents. Selle asjaga pole põhjust kiirustada, esmatähtis on sisukas platvorm."

Keskerakonnale on olnud siiski tavaks, et erakonna esimees on ka peaministrikandidaat, lisas Toobal.

Järgmine Keskerakonna kongress, kus valitakse esimeest ja juhatust, toimub aga 2015. aasta teisel poolel, lõpetas erakonna peasekretär.

Keskerakonna juhatuse liige, riigikogu aseesimees Jüri Ratas kirjutas täna oma Facebookis, et Keskerakonna peaministrikandidaat peab olema poliitikas kogenud, kuid tooma lauale ka uusi mõtteid ja lähenemisnurki. "Olen veendunud, et parim peaministrikandidaat on erakonna aseesimees Kadri Simson, kes on üle viie aasta edukalt juhtinud riigikogu Keskerakonna fraktsiooni. Kadri tooks peaministrina Eesti poliitikasse värskust, uut energiat ja inimlikku lähenemist. Eesti Vabariigil on läbi ajaloo olnud ainult meessoost peaministrid – on õige aeg usaldada riigijuhtimine targa, intelligentse ja ennast poliitikas tõestanud naise kätte."