„Siin pole midagi salata, et paneme suurt rõhku sellele, et olla valimisnimekirjades esindatud just erakonna nime all,“ selgitas Toobal, „lisaks pole minu meelest erinevatesse valimisliitudesse nö „peitu pugemine“ valija suhtes just kõige ausam käitumine,“ teatas Toobal Keskerakonna pressiteates.

Toobali sõnul annab just erakonna nimekirja poolt hääletamine valijale kindlustunde, kas tema häälega ikka tehakse soovitud poliitikat. „Olgu see Kesk- või Reformierakonna nimekiri, põhimõtted ja ideed on selged ning neist ka poliitikas lähtutakse. Erinevatesse valimisliitudesse peitumine annab aga ka võimaluse põhimõtetest taganeda ning see oleks valija petmine.“

„Valimisliidud ja aktiivsed kodanikud on poliitikas igati tervitatavad, kuid erakondade liikmed ei tohiks nende varjus „vabamehi“ mängida,“ lõpetas Toobal.

Mis aga saab nendest keskerakondlastest, kes ikkagi kandideerivad mõne valimisliidu nimekirjas? Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk vastas, et sellele ei saa ühest vastust anda - iga juhtumiga tegeletakse eraldi.

Delfi kirjutas täna Võrumaa keskerakondlane Arno Varesest, kelle sõnul ei taha tema ega paljud teised sealsed keskerakondlased Keskerakonna nime all kohalikel valimistel kandideerida, sest kardavad niimoodi lüüa saada.