Eiki Nestor uuris seetõttu keskerakondlaselt Kalev Kallolt ja põhiseaduskomisjoni aseesimehelt  Deniss Boroditšilt, kas Toobali nimetamine kapo komisjoni asendusliikmeks pole mitte kohatu, kuna üleval on prokuratuuri soov Toobalilt kriminaalsüüdistuse esitamiseks saadikupuutumatus ära võtta.

Kallo vastas, et süütuse presumptsiooni tõttu ei kerkinud see teema Keskerakonna jaoks päevakorda. Boroditš vastas, et põhiseaduskomisjonis isikuküsimusi ei arutatud.

Nestor jäi kriitiliseks. "Soovimata kedagi riivata või süüdistada on olukord selline, et kui Priit Toobal sinna komisjoni asendusliikmeks nimetatakse, peaks ta antud oludes kõigi eelduste kohaselt ennast selle komisjoni tööst taandama. See oleks ebameeldiv nii temale endale kui ka keskfraktsioonile kui kogu riigikogule. Seetõttu ma teen lihtsa ja selge ettepaneku: kolleegid keskfraktsioonist, mõelge asendusliikme koha pealt teise kandidaadi peale ja hea meelega saaks siis selle otsuse eelnõu poolt hääletada," rääkis Nestor.

See pahandas omakorda keskerakondlast Mihhail Stalnuhhinit. "Mul on samaväärne ettepanek lugupeetud kolleegile, kes praegu esines, võtke homme päikeseprillid ja suvetuhvlid kaasa – võib juhtuda, et homme on pluss 30, päike särab ja läheme päevitama."

Riiriprokuratuur sooviks esitada riigikogu liikmetele Priit Toobalile ja Lauri Laasile süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises, sest nad olevat kallutanud Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummi meilikontole ja edastama neile seal olevad e-kirjad.

Lisaks soovib prokuratuur esitada ka süüdistuse Priit Toobalile dokumendi võltsimises karistusseadustiku pararahvi 344 lg 1 järgi selles, et ta võltsis viit Keskerakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad tegelikkuses mitteasetleidnud sularahaannetusi kokku summas 11 030,28 eurot.