Viljandi linn tõstis 2010. aastaks maamaksumäära 1,2-lt protsendilt 2-le protsendile. IRL kuulub Viljandis koalitsiooni ning Viljandi linnavolikogu juhib IRL üks juhtpoliitikuid Tarmo Loodus, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

„Kui Tallinna Linnavalitsus tõstis maamaksumäära 1,2-lt protsendilt 1,5-le protsendile, siis oli just IRL see, kes pahandas liiga kõrge maamaksu pärast ja pidas seda ebaõiglaseks. Nüüd aga Viljandis hääletavad ise maamaksu tõstmise poolt 2-le protsendile. Küüniline käitumine IRLi poolt. Erakond peaks ikka pidama seesugustest küsimustest ühtset joont üle terve Eesti, mitte Keskerakonna ja Edgar Savisaare ründamiseks oma seisukohti kardinaalselt muutma,“ lisas Toobal. „Tallinna maamaksust tuleva rahaga lõpetatakse 2011. aastaks Tallinna kanaliseerimine.“

„Ma ei pane pahaks maamaksu tõstmist, sest see on üks võimalikest viisidest, kuidas suurendada omavalitsuse tulusid. Reformierakonna juhitav valitsus on teinud häbematuid kärpeid just omavalitsuste arvelt ning linnad ja vallad peavadki otsima täiendavaid tuluallikaid. Kui Ansipi valitsus poleks vähendanud omavalitsuste tasandusfondi, alandanud neile minevat tulumaksuosa ega kärpinud sihtfinantseeringuid, siis ei peaks omavalitsused maksude näol täiendavaid katteallikaid otsima,“ ütles Keskerakonna Viljandimaa piirkonna aseesimees Toobal.