Toobali väitel ongi senine koalitsioon sotside järeleandmiste toel jätkata saanud. “Esmalt pandi sotsiaaldemokraadist rahandusminister Ivari Padar ellu viima Reformierakonna ja IRL-i poolt ette kirjutatud kärpepoliitikat, kus kokku hoiti eeskätt vähekindlustatud inimeste ja eakate arvelt. Teiseks andsid sotsid erilise nurinata alla pensionisüsteemi teise samba maksete küsimuses – ja sisuliselt nõustusid enda loodud pensionisüsteemi aluste hävitamisega."

"Selle nädala teisipäeval aga loobusid sotsiaaldemokraadid toetamast astmelist tulumaksu, mida nende enda rahandusminister ja esimees on korduvalt nõudnud,” meenutas Toobal.

Toobali hinnangul on praegune inetu tants ümber eelarve osa parteide valimisvõitlusest ning kõlavate avalduste koostamise kõrval mõtlevad sotsid täna eeskätt sellele, kuidas seletada oma valijatele töölepinguseaduse vastu võtmist paremerakondadele sobival viisil.

“Usun, et praegu tehakse lärmi selleks, et tuleval nädalal esitada mõnd tähtsusetut väikest võitu kui sotside suurt saavutust. Tühja sellest, et uus töölepinguseadus oma SMS-i teel vallandamise ja muude kentsakate klauslitega selgelt muudab kõigi töötavate inimeste olukorra täiesti lootusetuks. Fakt jääb faktiks, et seadus jõustatakse vaid tööandjate huve silmas pidades ning sotsidest julmalt üle sõites - nii nagu seda selles valitsus on ikka tehtud,” ütles Toobal.