Haigekassa maksed seitsmendast päevast tähendaksid seda, et kõigi kolme osapoole - töövõtjate, tööandjate ja haigekassa - kohustused oleksid tasakaalus, kõik tasuksid kolme päeva eest, rääkis Delfile kaubanduskoja peadirektor Siim Raie.

Hüvitise määr peaks langema 50 protsendini palgast ning seda peaks välja makstama vaid töötajaile, kes on ettevõttes töötanud vähemalt kaks kuud.

Kaubanduskoda ja tööandjate keskliit hoiatavad, et kui haigekassa sekkub alles üheksandal päeval, nagu praegu kavandatud, kasvavad tööandjate kulud vähemalt 500 miljonit krooni ja töövõtjate kulud 200 miljonit krooni.

Seda enam, et nii tööandjate kui haigekassa andmeil on Eestis probleemiks vähene kontroll töövõimetuslehtede väljastamise üle – arstid teevad seda kergekäeliselt ilma patsienti nägemata, seisab Kaubanduskoja ja tööandjate keskliidu avalduses.

Olukorras, kus keskmine haiguspäevade arv on 13 päeva ning suurenenud on lühiajaliste töövõimetuste osakaal, tähendaks valitsuse kava, et enamus töövõimetusjuhtumitest kuulukski hüvitamisele tööandja poolt.