"Seda on võimatu kirjeldada," on ettevõtte juhataja Rein Kessler juhtunust šokis. Tegemist oli tema ettevõttes uue töötajaga. Kuu aja jooksul oli 27-aastane noormees teinud ehitusfirmas peamiselt abitöid. Ronida Viljandis Pärnu maanteel asuva laohoone katusele ning eemaldada vana katuseplekk oli noormehele esimene suurem ülesanne uue tööandja juures.

Noormees ei olnud õnnetuse hetkel üksi. "Katusetöid ei tehta kunagi üksinda," märkis ettevõtte juht. Tema sõnul oli noormehega koos veel kaks töötajat: üks kogenud spetsialist ja teine, umbes pool aastat ettevõttes töötanud noormees. "Kokku oli kolm töömeest, üks on väljaõppinud katusespetsialist, kes vastutab turvaohutusnõuete eest," sõnas Kessler.

Ettevõtte juhile teadaolevalt olid kõik turvarakmed kinnitatud, samuti kasutati julgestusnööri. "Aga seda, mis täpselt juhtus, ei oska ma täna kommenteerida," jäi mees antud teemal napisõnaliseks. "Olen algusest peale üritanud kõiki asju oma ettevõttes teha korrektselt," lisas Kessler, seda enam ei mõista ta, kuidas võis taoline õnnetus juhtuda.

27-aastane noormees läks objektile appi ning ta ülesanne oli aidata vana katus maha võtta. Kui palju oli mees katusetöödega varasemalt kokku puutunud, ei osanud Kessler öelda. "Selle objekti peale läks ta alles kaks päeva tagasi. Ja see oleks pidanud lõppema järgmise nädala keskel," lisas ta.

Ehitusfirma juht puutus uue töötajaga väga vähe kokku, kuid tema töökaaslastel jagus noormehe tööoskuste kirjeldamiseks ainult kiidusõnu. Kessleri sõnul on 27-aastase ehitustöölise surm ka tema töökaaslastele suur šokk.

Hukkunu lähedaste, perekonna ja töökaaslastega suhtlemine, kuid samas nii politsei kui ka tööinspektsiooni algatatud uurimine ei saa Kessleri sõnul olema kerge. "See protsess saab olema meile väga pikk ja valuline," kommenteeris juhtunust šokeeritud ettevõtte juht. "Minu jaoks on see kõige viimane asi, mis üldse juhtuda saab. Ma tunnen vanematele ja sugulastele kaasa ja teen omalt poolt kõik, et asi laheneks," kinnitas ta.

Eile juhtus Viljandis tööõnnetus, kus sai raskelt vigastada katuseplekki vahetanud 27-aastane noormees. Tema elu ei suudetud kahjuks päästa.

Eile kell 14.55 sai politsei väljakutse Viljandi linnas Pärnu maanteele, kus katusetöid teinud noormees vajus läbi katuse ning kukkus alla 9-10 meetri kõrguselt. Noormees sai väga raskeid vigastusi ja ta viidi Tartu Ülikooli Kliinikumi.

Paraku ei ōnnestunud mehe elu päästa, ta suri eile ōhtul haiglas, täpsustas PPA Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk.