„Kutsun muusikuid, kellega olen koostööd teinud, oma liistude juurde Tammsaare parki. Laulame Toomas Hendrik Ilvese presidendiks laupäeval kell 10.30 Chalice’i teosega „Minu inimesed”, eeslauljaks autor,” teatas Kaljuste meediale saadetud avalduses.

Chalice’i loo „Minu inimesed” esmaettekanne oli tänavusel vabariigi aastapäeva kontserdil ning see on ka järgmise koolinoorte laulupeo repertuaaris.

23. septembril kell 10.30-12.00 toimuval kontserdil toetavad kümned muusikud tasuta esinemisega Ilvese valimist presidendiks. Toomas Hendrik Ilvese toetuseks esinevad Ultima Thule ja Tõnis Mägi, Ivo Linna ja Antti Kammiste, Siiri Sisask koos Hirvo Surva juhitud Revalia kammerkooriga, Maarja-Liis Ilus ja Rein Rannap, Chalice, Genialistid, Jaak Johanson, Untsakad, Lindpriid, Bonzo ja Tõun, Justament. Kontserti juhib Mihkel Raud.

„Kui Tõnu Kaljuste tuli välja ideega kutsuda kontserdile koorilauljaid ja orkestrante, siis jäime tema plaaniga kohe nõusse,” ütles Mihkel Raud. Jaan Elgula tänab kõiki neid lauljaid ja näitlejaid, kes samuti soovisid kontserdil esineda, kuid keda kahjuks ajapuudusel ei saanud kavasse lülitada. Tõnis Mägi esitab kontserdil uue versiooni oma legendaarsest laulust „Koit”. Kontserdi lõpetab ühislaul koos Justamendiga just selleks päevaks kirjutatud Villu Kanguri laulusõnadega.

Kontserdi korraldajad paluvad kuulajatel kaasa võtta sinimustvalge lipu, kuid mitte tulla kontserdile loosungite või muu poliitilise propaganda vahenditega.