Politsei- ja piirivalveameti põhimääruse järgi on peadirektori esimene asendaja Tõnu Hunt ja seejärel ameti peadirektori asetäitjad Raigo Haabu, Tarmo Miilits, Merike Jürilo ja Indrek Tibar, ütles PPA pressiesindaja Helin Vaher BNS-ile.

Raigo Haabu on PPA peadirektori asetäitja kriminaalpolitsei ajal, Tarmo Miilits korrakaitsepolitsei alal, Merike Jürilo kodakondsuse ja migratsiooni alal ning Indrek Tibar varade alal.

Siseministeeriumi pressiesindaja Mihkel Loide ütles BNS-ile, et seni, kuni pole põhjust teistsugusteks otsusteks, peaks PPA peadirektori asendamine minema põhimääruse järgi.

"Kui peaks juhtuma olukord, kus asendaja jääb väga pikaks ajaks asendama, siis võib tekkida erisusi lähtuvalt sellest, et asendajat on ka vaja asendama hakata ja nii edasi. Nii kaua aga, kui peadirektori ülesandeid on vaja katta ajutiselt ja mõistliku aja piires, kehtib põhimäärusest tulenev. Praegu ei ole põhjust ses osas muudatusi teha," märkis Loide.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori kandidaatide hindamiskomisjon otsustas esmaspäeval pärast avaliku konkursi hindamisvoorude läbiviimist mitte esitada siseministrile kandidaati ameti peadirektori kohale ning jätkata peadirektori leidmiseks sihtotsinguga.

Tänavu märtsis lõpevad nii päästeameti peadirektori Kalev Timbergi kui ka politsei- ja piirivalveameti peadirektori Raivo Küüdi ametiajad, seetõttu kuulutas siseministeerium aasta alguses välja konkursid mõlema ameti juhtide leidmiseks.

Lõpptähtajaks laekus konkursile seitse avaldust päästeameti peadirektori ametikohale ning kuus avaldust politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohale. Siseministeeriumi hindamiskomisjonid valisid veebruari alguses päästeameti juhi konkursi järgmisse vooru neli ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhi konkursile kolm kandidaati.

Ajakirjanduse andmetel kandideerisid politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhiks siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika asekantsler Erkki Koort, PPA peadirektori asetäitja piirivalve alal Tõnu Hunt, PPA peadirektori asetäitja korrakaitsepolitsei alal Tarmo Miilits, statistikaameti endine juht Priit Potisepp, PPA piirivalveosakonna merebüroo juht Allan Oksmann ja erasektorist Rinel Pius.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori kandidaatide hindamiskomisjoni kuuluvad komisjoni esimees siseministeeriumi kantsler Leif Kalev, riigisekretär Heiki Loot, siseministeeriumi päästepoliitika asekantsler Hannes Kont, siseministeeriumi personalipoliitika osakonna juhataja Aivi Sirp ja riigi peaprokurör Norman Aas.