President vormistas Tõnissoni vabastamise seniselt kahe ministeeriumi juhi positsioonilt ning nimetas ta uue ministeeriumi juhiks seoses majandus- ning teede- ja sideministeeriumi ühendamisega alates 1. novembrist.

Kuigi Tõnissoni juhitava ühendministeeriumi sünnini jääb viis päeva, ei tea liituva majandus- ning teede- ja sideministeeriumi töötajad veel, kes neist töö kaotab ja kes ametisse jääb.

Kahe ministeeriumi peale on riigieelarve eelnõu andmeil 250 koosseisulist kohta — neist 150 praeguses majandusministeeriumis. Ministeeriumide ühendamise töörühma juht Kostel Gerndorf vastas Postimehe küsimusele, kas inimestele on seda välja öeldud, kes ministeeriumide ühendamise tõttu koondatakse nii: “Ma ei ole kohustatud sellele küsimusele vastama.”

Esmaspäeval teatas majandusministeerium, et teisipäeval tutvustavad minister Liina Tõnisson, tema nõunik Gerndorf ja ühendamist nõustanud professor Arno Almann kahe ministeeriumi ühendamise protsessi ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi struktuuri.

Ühendministeeriumialastele küsimustele vastavad ka selle kantsler, praegu majandusministeeriumi kantsleriametit pidav Marika Priske ja ministeeriumide ühendamist personaliküsimustes nõustav Anna Tammerik.

Peale personaliküsimuste on vaid mõni päev enne ühendministeeriumi tegutsema hakkamist veel ebaselge, kus ministeerium tulevikus töötama hakkab. Esialgu jätkavad alles jäävad töötajad senistes ruumides.