Belobrovtsev kirjutab Eesti Päevalehe arvamusveerul, et küsitluste kohaselt pole suhtumine pronkssõduri teisaldamisse seotud pelgalt rahvusega — paljud eestlased on teisaldamise vastu, samas toetab ideed ligi kümme protsenti venelastest.

Millega me riskime, kui Tõnismäel asuvat mälestusmärki siiski hakatakse teisaldama, küsib Belobrovtsev. “Kõigest sellega, et esimest korda Eesti uusimal ajajärgul võib siin minna verevalamiseks. Iseseisvus õnnestus meil taastada veretult, ent nüüd, enam kui 15 aastat hiljem, võib probleem lõppeda verevalamisega.”

Pole midagi parata, provokaatoreid on nii ühel kui ka teisel poolel, nendib autor. “Ühed tulevad sinna punalippudega, andes endale aru, et see on provokatiivne ettevõtmine, teised üritavad demonstratiivselt asetada mälestusmärgile okastraadist pärga.”

Loomulikult ei järgne pronkssõduri teisaldamisele maailma lõpp, kirjutab Belobrovtsev. ” Lõpp võib tulla vaid ühele asjale — integratsioonile, millega riik on kogu oma taasiseseisvumise perioodi vältel aktiivselt tegelenud.”