Saarts ütles, et Keskerakonna toetamine pole paljude valijate jaoks enam midagi "imelikku" ja tingimata "riigivastast" nagu paar aastat tagasi.

"Keskerakonna toetuse tõus on ilmselt olnud seotud sellega, et partei on viimasel kuul meedias üsna palju pildis olnud ning seda pigem positiivses võtmes," ütles Saarts Delfile.

Ta tõi näiteks Edgar Savisaare uue raamatu ja tasuta ühistranspordi Tallinnas.

"Kindlasti on olnud ka negatiivseid uudiseid, näiteks Ivo Parbuse protsess, kuid ilmselt pole need nii tugevat resonantsi tekitanud," tõdes Saarts.

Reformierakonna paariprotsendiline langus mahub politoloogi sõnul vea piiridesse ja jätkub lihtsalt juba novembrist alanud langustrend.

Saarts ei usu, et tulumakusvaba miinimumi tõstmise teema on seotud Reformierakonna langeva toetusega madalapalgaliste seas. "Pigem tuleneb see praktilistest vajadustest ja on ettevalmistus kohalikeks valimisteks," ütles Saarts rahandusminister Jürgen Ligi läinud nädalal välja pakutud tulumaksuvaba miinimumi tõstmise idee kohta.

TNS Emori ligi 900 vastajaga üle-eestilisest küsitlusest selgus, et kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks oma hääle Keskerakonnale 28 protsenti valijatest ja Sotsiaaldemokraatlikule erakonnale 27 protsenti.

Reformierakonna toetus langes jaanuaris 20 protsendini. Isamaa ja Res Publica Liitu toetas 16 protsenti küsitlusele vastanutest.