“Vastab tõele, et ma korteri ostsin, ja ruutmeetrid on õiged. Sisuliselt ostsin ma selle aga kahe miljoni eest, millest lõviosa läks Eesti Humanitaarinstituudile ja väike osa EVPdes erastamise eest,” ütles Tõnis Palts kolmapäeval ajakirjanikele.

Palts ei kavatse Kesknädalaga kohut käima hakata. “Mul on palju muud mõistlikku teha,” ütles Palts.

Kesknädala andmeil ostis Palts 1996. aastal Toompeal 116,6ruutmeetrise korteri 50.760 EVP krooni ehk 6598 krooni 80 sendiga.

Kiriku põik 4 asuva üheksa korteriga maja eest maksti kokku 42.000 krooni, mitte kaks-kolm miljonit, nagu Palts Postimehele väitis, kirjutab Kesknädal.

Kesknädala andmeil müüsid üheksa korteri erastajad oma elamispinnad variisikute kaudu Paltsile edasi. “Kõik kirjutasid ostu-müügi tehingusse samad numbrid, millega nad korterid esmaerastamisel endale soetasid, et mitte maksta tulumaksu,” kirjutab ajaleht. “Selles aga eksiti, sest esimest korda osteti EVPde, edasi aga müüdi vähemalt paberi peal reaalse raha eest.”

Nõnda saadi 42.000 krooni eest kätte maja, mille toonane turuväärtus oli 10-11 miljonit krooni ja praegune turuväärtus 30 miljonit, seisab Kesknädalas.

Palts on Postimehele kinnitanud, et ta tol ajal ei teadnud, et maja erastamise selline skeem on ebaseaduslik, vastasel juhul poleks ta seda kasutanud.

Tänase päeva seisuga on maja üldpind Kesknädala andmeil tublisti kasvanud: 1129,9 ruutmeetrist on saanud 1655,3ruutmeetrine maja.

Paltsi korter on suurenenud 176,2 ruutmeetrilt 241,6 ruutmeetrini ja endise luurekoordinaatori Eerik-Niiles Krossi korter 112,5 ruutmeetrilt 299,4 ruutmeetrini.