"See kõik viib sotsialistlik/kommunistliku mõttelaadi võidule, mille kahjulikud tasalülitamise mõjud saavad teatavaks põlvkonna pärast. Aga kahjuks ei ole selles süüdi mitte Rein Raud ja Marju Lauristin, vaid eelkõige eetline kriis, mille laevale puhuvad tuult purjedesse eelkõige Reformi- ja Keskerakond," kirjutas Palts vastuseks ühele Marko Mihkelsoni sõnavõtule.

Mihkelson kommenteeris Facebookis nimelt tänast 17 ühiskonnategelase pöördumist. Mihkelson oli väga nõus arvamisega, et Eesti riigijuhtimises on ohtlikult palju kildkondlikkust ja küünilist ükskõiksust, kohati sulaselget vassimist.

"Aga kas lahenduseks on revolutsioonilised üleskutsed veidi leninlikus stiilis - võtame võimu ja siis vaatame, mis sellega peale hakata? Ma pole selles kindel. Pelgalt erakondade ründamine ei ole ju lahendus," kirjutas Mihkelson.

Ilma kodanike ühendusteta ehk erakondadeta ei saa Mihkelsoni sõnul pluralistlik demokraatia toimida. "Veetše laadne poolanarhia pole sugugi meie meelelaadile vastuvõetav," lisas Mihkelson.

Mõned allakirjutanud tekitasid Mihkelsonis kõhklusi. "Näiteks minu poolt väga lugupeetav Marju Lauristin on avalikkuse ees kord sotsiaalteadlane, siis sotsiaaldemokraatide juhatuse liige ja erakorraliste valimiste nõudja, siis jälle lihtsalt ühiskonnategelane. Võib olla saab kõike seda korraga olla, kuigi kas päris usutavalt?" oli Mihkelson skeptiline.