"Kuuldes kuidas koroonaviirusesse nakatunud inimesed külastavad rahumeeli ööklubisid, avalikke üritusi ning sõna otseses mõttes vilistavad rerviseameti korraldustele, siis sellised inimesi tuleks võtta karmimalt vastutusele," ütles Mölder. "Nagu näha, siis selline sümboolne trahv inimesi mõtlema ei pane ning eriti kurvaks teeb asjaolu, et terviseamet ja arstid teevad pingutusi Eesti puhtana hoidmiseks, aga vastutustundetu käitumine nullib selle hetkega."

Poliitiku sõnul saab inimene Itaalias trahvi, kui ta ei kanna maski, meil võib aga haigusnähtudega inimene kõndida ringi ja külastada meelelahutusasutusi. "Karistus sellise teo eest peab olema ilmne, et inimesed hakkaksid vaatama viimaks ka enda ninaesisest kaugemale. Kaalul on kogu riigi ja siin elavate inimeste heaolu, sellega mängimine pole aktsepteeritav," ütles Mölder.

"Kevad oli raske ning sellest olukorrast välja tulemiseks nähti kõvasti vaeva, kahjuks ei pääsenud me ilma ohvriteta. Praegu valitsevat head seisu ei tohi käest anda – selleks peavad kõik inimesed aga andma endale aru ja Terviseameti poolt kehtestatud reeglitest kinni pidama," ütles Mölder.

Terviseamet kinnitas täna, et Tartumaa koldest nakkuse saanud inimene väisas Narvas Ingeri hotelli ja Fama keskust. Isolatsioonireegleid eiranud inimest võib oodata trahv.

Terviseamet ütles varem, et otsustas mitte trahvida inimest, kes koroonaviiruse sümptomitega Tartus erinevaid asutusi külastas. Otsus langetati sedasi nii, kuna vaid ühe külastuse ajal kahtlustas ta koroonaviirust, varem pidas tartlane sümptomeid perearstiga konsulteerides angiiniks.

Märtsi keskel kirjutas Delfi, et karantiini rikkujaid ootab 2000 euro suurune trahv. See trahv ootas toona neid, kes olid saabunud välisreisilt ning ei püsinud kaks nädalat kodus.