Pühapäeval kell 13 Tondiraba jäähallis alanud peol, mille avas Savisaar, pakuti rahvale tasuta nautimiseks jääetendust ning jaotati ohtralt Keskerakonna valimismaterjale: helkureid, parkimiskaarte ja lendlehti. Jäähall sai rahvast pilgeni täis, peamiselt olid kohal kohalikud ehk Lasnamäe linnaosa venekeelsed elanikud. Show'le järgnes veel kordusetendus, mis toimus kell 17.

Enne etendust peetud kõnes rõhutas Savisaar, Lasnamäe linnaosa vanem Olga Ivanova käekõrval, vastvalminud Tondiraba Jäähalli märgilist tähtsust, panust uisusporti ning suurt tulevikku. Samuti tuletas ta meelde maailmas kiidusõnu pälvinud tasuta linnatranspordi teostamist, unustamata meenutada, et Eesti valitsus seda siiani ei tunnusta. Pärast Savisaare lahkumist vallutasid uisuvälja klounid. Uhkete piruettidega lõbustasid vaatajaid kirevad ja energilised noored uisutajad.

Linnavalitsuse korraldusest selgub, et jääshow etenduse korraldamise kulud kaeti linnavalitsuse reservfondist ja see maksis 15 000 eurot. Rahaeraldus tehti Lasnamäe linnaosavanema Olga Ivanova taotluse alusel. Muuhulgas on Ivanova taotluses rahataotlust põhjendatud sellega, et Lasnamäe linnaosa elanikel on suur huvi uue spordi- ja kultuuriasutuse külastamise vastu.

„Vastu tulles elanike soovidele, otsustas Lasnamäe linnaosa valitsus koostöös Tondiraba Jäähalli ning Stef Grupp OÜga korraldada 18. jaanuaril 2015 algusega kell 17.00 jäähallis suurejoonelise pereürituse - Venemaa jääshowteatri „Jää Sära“ tasuta etenduse „Tsirkuse printsess“. Lasnamäe Linnaosa Valitsus jagab jääshow kahele etendusele 8149 tasuta piletit, neist 520 kingiti laps-invaliididele ja 1000 vähekindlustatud perede lastele. Huvi etenduse vastu oli ülisuur ja paljudele soovijatele pileteid ei jätkunud. Seepärast otsustas linnaosa valitsus korraldada 18. jaanuaril 2015 kell 13.00 veel ühe lisaetenduse,“ kirjutas Ivanova.

Just nimelt lisaetenduse jaoks linnavalitsuse reservfondist rahataotlus ka esitati ning linnavalitsus otsustas selle rahuldada.

Delfi küsis kommentaari ka Lasnamäe linnaosavalitsuselt, kuid hoolimata lubadustest vastata, linnaosavalitsuse esindaja seni selleks aega leidnud ei ole.

IRL: Savisaare tegevus sarnaneb Putinile

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimees Madis Kübar leiab, et hoolimata käimasolevatest kriminaaljuurdlustest avaliku raha omistamise tõttu jätkab linnapea vastutustundetult linlaste raha põletamist.

„Taolist „rõõmu“ pakub Tallinna linnavalitsus enne kõiki valimisi – 2013. aastal kohalike valimiste eel pakuti linlasi lõbustama jõle penoplastist „transformer“ ja lasershow saatel korraldatud Lõikuspidu. Kusjuures riigikontrolli vastsesse uuringusse, millega pandi propaganda hinnaks 337 000 eurot, need üritused isegi ei mahtunud,“ ütles volinik.

„Sarnaselt Putinile on Savisaar loonud enda propagandameedia, mida kontrollib karmi käega ja eranditult ise,“ ütles Kübar. „Nagu on RT ja Sputnik levinud juba üle Euroopa, levitab Savisaar ka enda Pealinna ja Tallinna Televisiooni ka üle Eesti.“

„Opositsiooni, meedia ja riigiametite katsetest välja erinevaid summasi, mida Savisaar enda ja erakonna kampaania jaoks kõrvale tõstab, saab meer vaid indu juurde,“ tõdes Kübar. „Kahjuks tunneb linnapea ennast juba nii puutumatuna, et summad, mis linnaeelarvest kaovad, suurenevad kolossaalse kiirusega.“

„Mingil määral on selles muidugi ka tõde,“ ütles Kübar. „Lõviosa Keskerakonna ja eelkõige Savisaare valijaskonnast sarnaneb selles osas Putini-meelsetele venelastele, et varastamisega – isegi, kui see on täiesti avalik – ollakse rahul, peaasi, et õige mees varastab.“

Kübara sõnul piisab Savisaare järgmiste sammude ennustamiseks itta vaatamisest. „Kõik, mida linnapea enda propagandaks teeb, on Venemaa president juba varem teinud,“ tõdes volinik.