Marinov tellis detsembris ja jaanuaris internetikaubamajast www.ebay.com kolmesüsteemse puuteekraaniga ja GSM-navigatsiooniga telefoni, Hongkongist saadeti pakk Helsingisse ning 11. jaanuaril oli see juba Eestis, nagu teatas tellijale saadetud elektronkiri, kirjutab SL Õhtuleht.

“Pakke ma kätte ei saanudki, need olevat jälle saadetud tagasi,” räägib Marinov, kes saab nüüd internetikaubamajast e-kirju küsimustega, miks ta üldse neilt mobiile tellis ja selle eest tasus.

Eesti Post seletanud talle, et internetikaubamaja peab ise teadma, millised mobiiltelefonid on Euroopa Liidus ja seega ka Eestis keelatud.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Priit Rumi sõnul oli tegemist saadetistega, mis saabusid postiga Eestisse detsembris ja jaanuaris: “Toodetel puudus märgistus Euroopa Liidu toote-ohutusnõutele sobivuse kohta ehk siis CE-märgistus,” selgitab Rum, kelle sõnul küsiti nõu sideametilt, kust öeldi, et Euroopa Liidu tooteohutuse nõudeile mittevastavat kaupa ei tohi riiki lubada ja Eesti Post saatiski pakid tagasi.