Tallinna volikogu liige ajakirjanik Toivo Tootsen (KE) ütles Delfile oma otsust selgitades, et tema ja kõik linnavolikogu liikmed toetavad lasteaedade rahastamist ning järgmisel aastal suurendatakse lasteaedade investeeringuteks mõeldud summat järsult. Tootseni hinnangul ei ole lasteaedade olukord nii hull ja praegu paistab, et eraldatavast rahast piisab, et lasteaiad korda saada.

Eelnõu vastu hääletamiseks oli Tootsenil enda sõnul ka teine põhjus - tema kui 25 aastat ajakirjanduses töötanud inimene ei leidnud endal südant, et ühe telekanali kinnipanemise poolt hääletada. Tootsen lisas, et ta ei suudaks ühegi telekanali töö lõpetaja olla.

„Ma olen vist ka üks vähestest, kes võttis kätte ja vaatas kaks nädalat järjest Tallinna televisiooni. Tahtsin asjas selgust saada,“ kõneles Tootsen. Mehe sõnul selgus nende kahe nädala jooksul, et TTV-s on palju tallinlastele suunatud saateid ning vajalikke kultuurisaateid.

Tallinna TV uudiste kohta ütles Tootsen, et päeva jooksul käis läbi 8-10 süžeed, millest 1-2 kajastasid ka teised. Ülejäänud teemad olid Tootseni hinnangul linnaelule ja elanikele olulised ja vajalikud küsimused. Lisaks annab kanal Tootseni sõnul vajalikku õigusnõu.

Tallinna televisioon saab Tootseni kinnitusel nii palju raha, et vajadused on kaetud, kuid summa on väiksem kui korralikel telekanalitel. Samas sõnas Tootsen, et kanali toetamisega ei saa liiale minna ehk et ta ei õhuta TTV-le eraldatavat toetust, mis praegu on 1,9 miljonit eurot, suurendama.

Telekanali toetuse lasteaedadele suunava eelnõu poolt oli 22 ja vastu 39 volikogu liiget. Eelnõu eesmärgiks oli suunata kogu raha, mis Tallinna linna tänavuses eelarves on ette nähtud Tallinna televisiooni arendamiseks, munitsipaallasteaedadele remondiks ja soetusteks.