"Minu arvates on see populism ja muud ei midagi, samal ajal kui teed lagunevad ja lapsed ei mahu lasteaedadesse," ütles Jürgenson. "Enne valimisi on väga hea võõrast raha loopida, sest see on ju maksumaksjate, mitte Keskerakonna raha," märkis ta.

Jürgensoni hinnangul on iseenesest hea ühtlustada tasuta transpordi süsteemi, kui linn on juba sellise suuna võtnud, kuid olulisem on ühistranspordi efektiivne korraldatus."Enne doteeriti ju ka suurem osa ühistranspordi piletikulust linna eelarvest, see viimane paarkümmend protsenti, millega ta nüüd täiesti tasuta tehti - see on väga atraktiivne küll, aga Tallinna ühistransport tuleks muuta hoopis efektiivsemaks sõltumata sellest, kui suurel määral piletihinda doteeritakse." rääkis Jürgenson.

"Linna eelarve on pehmelt öeldes niigi pingeline, põhikulutuste tegemised on kõik alafinantseeritud, raha loobitakse meediasse ja reklaami ja kõiksugu kahtlastesse üritustesse," ütles ta.

Tallinna linnavalitsus arutab homme eelnõu, mille heakskiitmise järel saavad linlased tasuta sõita ka Elektriraudtee rongidega.

Tegemist on Tallinna linna ja Elektriraudtee (Elroni) piletihindade hüvitamise lepinguga, mille tähtaeg on kuni 31. detsember 2014.

Lepingu kogumaksumus on 375 000 eurot, millest 2013. aastal tuleb linnal maksta 75 000 eurot ja 2014. aastal 300 000 eurot.