“Transrasvad ei teki mitte ainult tööstusliku tootmise käigus, neid rasvu võib koos teiste küllastamata rasvadega leida ka piimatoodetest ja mäletsejate lihast,” selgitas Maser Delfile. “Transravsvad tekivad, nad on olemas, aga organismil on neid raskem ära seedida.”

“Tegelikult on see kommides peituv kogus niivõrd väikene ja tööstus on aastaid tööd teinud, et seda transrasvade hulka vähendada.” Toitumisteadlase sõnul on Euroopas Liidu soovituste järgi ei tohiks päevasest energiakogusest transrasvade osakaal olla üle 2 protsendi.

“Kommi sees neid rasvu on,” tõdes Maser, lisades, et neid on siiski niivõrd vähe, et selles probleemi näha.

Toitumisteadlane tuletab siiski meelde, et ühegi toiduainega ei tasu liialdada ning toidusedel peaks oleme mitmekesine. “Meie soovitus on, et lapsed ei liialdaks magusaga, vaid sööks mitmekesist toitu. Just   puu- ja köögiviljad tasakaalustavad organismi vastupanujõudu ja kaitsevõimet, sest tsivilisatsiooni tõttu ümbritseb meid keemia igal pool.”

“Maiustada on vaja,” sõnas ta. “Me oleme seda kõike söönud ja eluiga on ju inimestel pikenenud, muidugi, südamehaiguste ravi on ka hästi arenenud.”