Tartu toidupanga koordinaatori Tiina Graubergi selgitusel aitavad linnale eraldatud Euroopa Liidu kuivainete pakke laos jagada vabatahtlikud.

"Sel aastal on toiduabi jaotamine natuke segane. Tartu linn tellis seda abi läbi Punase Risti ja Tartu toidupank otse PRIA-st. Kuna linnal ei ole ressursse ja vahendeid neid jagada, siis toidupank tuli appi," lausus Grauberg.

Linna saadetud nimekirja on tema sõnutsi kantud üle tuhande pere koos pereliikmetega, kes saavad toimetulekutoetust või lasteaia- ja koolitoidutoetust.

Mis on Tartu linna toidupakis?
* jahu

* makaronid

* neljaviljahelbed

* õli

Allikas: Tartu toidupank

"See seltskond ja toidupanga seltskond tegelikult üks ühele ei kattu. Mind pani ennast ka imestama, kui palju on toimetulekutoetuse saajaid ja et kõik nendest pole oma iganädalase toidu saamisel toidupanka üles leidnud," nentis Grauberg.

"Eelnevate aastate kogemus on näidanud, et kõik pered ei tule abile järgi, seega kui pärast 31. oktoobrit jääb veel kuivaineid lattu, kuulutatakse välja lisajagamine," märkis Grauberg.

Sotsiaaltöötajatel on õigus lisada nimekirja inimesi, kellele toiduabi andmine on põhjendatud. Selleks tuleb eelnevalt oma abivajadusest sotsiaaltöötajatele teada anda.

"Abivajaduse hindamisega tegelevad linnavalitsuse sotsiaalabi osakonna piirkonnakeskuste sotsiaaltöötajad, kes vajadusel nimekirju täiendavad ning edastavad andmed abi jaotavale organisatsioonile," teatas Tartu linnavalitsuse teabeteenistuse meediaspetsialist Raul Veede.

Tartu linna toiduabi jaotuskohad on käesoleval aastal Tartu toidupank ning Tartu Puuetega Inimeste Koda. Puuetega inimestele hakkab toiduabi jaotama Tartu Puuetega Inimeste Koda alates augusti viimasest nädalast.

Toiduabi jaotatakse Toidupangas aadressil Ringtee 26 alates 15. augustist kuni 31. oktoobrini igal kolmapäeval kell 10 kuni 14. Nimekirja kantud inimestel on õigus abi taotleda üks kord.