"Mina kuulsin seda härra Peetsilt, kui tema oli vestelnud Põhjaranniku ajakirjanikuga ja kohe tekkis meil küsimus, et kuidas sellisel puhul siis nüüd käituda," rääkis Kuusmik. "Kui ka tekivad kohalikul tasandil n-ö nägelused, siis sinna sekkuma ei peaks. Ma usun, et üks valla seltskond suudab selle ka ise ära lahendada."

Vastse vallavanema sõnul on antud juhul probleem nimelt ERMi rahades, mis nüüd vabanesid, kuna Euroopast otsustati, et projekti ei toetata. Nüüd oleks Toilal aga võimalus oma sadama ja rannaala arendamiseks sealt toetust saada. "Päris esimeste seas seal järjekorras me ei ole, aga õhkõrn lootus on olemas, sest projekt on tehtud ja sellega tegeletakse," rääkis Kuusmik.

Nendest rahadest ilmajätmisega aga riigikogu liige Marko Pomerants volikogu liiget Roland Peetsi ähvardaski, kui nad peaks umbusaldama volikogu esimeest ja Pomerantsi parteikaaslast Kalle Lehismetsa.

Vallavanema Tiit Kuusmiku sõnul oleks Toila sadama väljaehitamine ning rannaala arendamine aga äärmiselt tähtis valla arengule. "See on oluline, sest Toila sadamaga on soovitud tegeleda juba aastaid. Küsimus on selles, et kui nüüd Narva-Jõesuust hakata Tallinna poole tulema, siis kõik sadamad on sellised seisus, et kas või turiste nad vastu võtta ei saaks. See aga oleks ju puhas raha vallale," rääkis Kuusmik.

Riigikogu liige ja valitsuskoalitsiooni kuuluv Marko Pomerants soovitas ajalehe Põhjarannik sõnul Toila uuel koalitsioonil loobuda tema volikogu esimehest parteikaaslase Kalle Lehismetsa umbusaldamisest, vastasel juhul võib riik jätta Toila sadama ja rannaala arendamise projekti toetuseta.

Toila volikogu liige ja praeguse koalitsiooni volikogu esimehe kandidaat Roland Peets oli välismaal suusapuhkusel, kui talle tuli telefonikõne. "Nime ma ei tahaks nimetada, aga see oli riigikogu liige, IRLi üks juhtivtegelasi," sõnas Peets ajalehele Põhjarannik. Helistaja soovis lähemalt teada, mis toimub Toila volikogus, ning manitses Kalle Lehismetsa umbusaldamisest loobuma. Põhjaranniku andmetel oli tegemist riigikogu liikme Marko Pomerantsile, kes seda ka ise kinnitas.