Seejuures annetasid üllatuslikult heldelt toitu Järvamaa inimesed.

"See on seni parim tulemus ja suurim kogus toidukaupa, mis meil seni toidukogumispäevade ajal ühe nädalavahetuse jooksul on õnnestunud koguda," rõõmustas toidupanga juht Piet Boerefijn.

"Ühe osalenud poe kohta teeb see 1427 ühikut ning see on uus rekord. On näha, et inimesed tõesti soovivad toidupanka aidata ja me oleme väga tänulikud selle abi ning usalduse eest," ütles toidupanga juht.

Kaubagruppide lõikes pandi toidupanga kogumiskärudesse traditsiooniliselt aga kõige enam makarone. Samuti annetati lahkelt erinevaid konserve ja purgisuppe, maiustusi ning kaerahelbed ja jahu.

Kampaanias osalesid kaheksa Prisma Peremarketi kauplust Tallinnas, Tartus ja Narvas ning samuti Paide Maksimarket, Türi Konsum, Viljandi Turu Konsum, Viljandi Maksimarket ja Haapsalu Selver.

"Meie selle sügise suureks üllatajaks on olnud aga septembris tegevust alustanud Järvamaa toidupank – Paide ja Türi inimesed annetasid nädalavahetusel kokku 2369 ühikut toitu ja see on väikelinnade kohta päris uskumatu," kommenteeris tulemusi toidupanga lao koordinaator Ines Jakobson. Üle 2000 ühiku koguti kaupa ka Tartus ja Narvas.

Toidukogumiskampaania raames kogutud kaup on toidupankade jaoks väga oluline lisaväärtus iganädalaselt tehtavate toiduabipakkide jaoks. Järgmised üle-eestilised toidukogumispäevad toimuvad detsembris.