"Meile anti teada, et täna hommikul ca 10 paiku lähenes Pikal tänaval üks vanem meesterahvas inimestele ja küsis annetust Toidupanga jaoks. Küsimuse peale, et millega ta tõendab, et ta Toidupangast on, osutas nutikas isand toidupanga märgile, mis tal rinnas oli," teatas toidupank oma Facebooki lehel.

"Märke anname tänutäheks oma vabatahtlikele, ju ta selle kuidagi siis oli saanud. Me aga ei kogu taolisel moel annetusi," hoiatas organisatsioon. Seega palub organisatsioon härralt juhul, kui keegi teda trehvama juhtub, see rinnamärk ära küsida. "Võite ta ka toidupanka saata, me pakume talle küpsist ja seletame veidi lahti seda asja," teatab organisatsioon.

Toidupanga kommunikatsioonijuhi Nele Hendriksoni sõnul said nad juhtumist teate ühelt valvsalt kodanikult, kes kahtlast vanemat meesterahvast selliselt toimetamas oli näinud. Hendrikson selgitas, et tegelikult neil selliselt kindlasti kohe abi kogumine ei toimi ning et mees on ilmselt leidnud ebaausate vahenditega äritegemise võimaluse.

Organistatsiooni esindaja lisas, et sarnane juhtum leidis samuti aset ka mullu detsembris ning ka toona kirjeldati annetusi küsinud inimest kui vanemat meesterahvast.

Toidupank tegeleb peamiselt kahe asjaga - kaubandusest ja tootmisest võetakse vastu peagi realiseerimistähtaja ületavad tooted, komplekteeritakse need vabatahtlike abiga toidu-kastideks ja jagatakse seejärel need kastid sotsiaalametitest saadud nimekirjade alusel vabatahtlike abiga laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele. Seega ei tegele nimetatud asutus rahaliste annetuste kogumisega tänaval.