Sotside, Keskerakonna, Rahvaliidu ja roheliste saadikuid on riigikogus kokku 50 ja teoreetilisel juhul, kui nimetatud erakonnad otsustaksid Reformierakonna ja IRLi opositsiooni saata, läheks neil selleks sammuks vaja veel ühte häält. See vajalik hääl kuulub praeguses seisus riigikogulane Kundlale, kelle poliitilised aktsiad võivad seega kõrget hinda maksma hakata. Seda, et erakonnad on üksikpoliitikule juba ettepanekuid teinud, kinnitas Delfile ka Kundla ise.

"Siin polegi palju arvutada - väga naljakas situatsioon," nentis Kundla Delfile. "Samas, kui valitsus veel päris tõsiselt pole laiali läinud, pole ka mul sellele midagi lisada. Aga situatsioon selline on."

"Näete, kuidas elu võib pöörata - ühest küljest mustatakse hirmsasti ära mitte millegi eest ja siis tuleb välja, et olen veel lõpuks valitsuse kukutaja," arutles Kundla kunagisele nn värdja-skandaalile vihjates.

Kuigi konkreetseid ettepanekuid pole Kundlale keegi väidetavalt teinud, ei salga riigikogulane, et teatavaid kõnelusi on juba peetud. "Rääkimisi on olnud küll," tunnistas ta.

Küsimusele, kas jutuajamisi on peetud koalitsiooni või opositsiooni kuuluvate kolleegidega, vastas Kundla kelmikalt: "Ma ütlen ühe väga tuntud lausega, mis irooniliselt ühe teatud erakonna pihta käib, et "ei kommentaari"."

Kui tõenäoliseks aga peab Kundla, et IRLi ja Reformierakonda asutakse tõepoolest opositsiooni puksima ?

"Kõik on võimalik," vastas Kundla. "Juba see sama aritmeetika näitab seda ja seda, et lahkhelid tõsised on, teame me ka kõik, ja vägisi see valitsus koos püüab seista."

"Aga mina ei ole küll mingi lõhkuja, kui midagi muutub, siis ma aitan ikka kuskil pool midagi kaasa," jätkas poliitik. "Minu eesmärk ei ole küll lõhkuda ja ausalt öeldes ma leian, et sellisel kriisiajal lisab valitsusemuutus ainult õli tulle."

Kundla kritiseeris seejuures ka oma endist erakonda. "Keskerakond võtab kangesti Reformierakonna ja nende lubaduste kallal. Mida siis Keskerakond ise lubas? Lubas 25 000 krooni keskmist palka, lubas 8000 krooni pensioni. No kas on inimest, kes usub, et kui oleks tulnud Keskerakond valitsusse, oleks meil niisugused numbrid silme ees olnud. Pada sõimab katelt, ütlen ma selle kohta," muheles Kundla.