Hindamiskomisjoni esimes ja siseministeeriumi kantsler Leif Kalev ütles Delfile, et IRL-i liikme Priit Kama ametisse nimetamise eelduseks on tema erakonnast väljaastumine.

"Politsei ja piirivalve seaduse kohaselt ei tohi politseiametnik olla erakonna liige. Seega on valitsuse poolt Priit Kama ametisse nimetamise eelduseks tema erakonnast väljaastumine," selgitas Kalev.

Justiitsministeeriumi asekantsler Priit Kama on politsei- ja piirivalveameti peadirektori kandidaat, kes on hindamiskomisjoni poolt esitatud siseministrile. Kui kandidaadile annavad positiivse hinnangu ka siseminister ja riigikogu õiguskomisjon, siis otsustab Priit Kama asumise PPA peadirektoriks valitsus.

Tõenäoliselt politsei- ja piirivalveameti peadirektoriks valitav Priit Kama käis 22. veebruaril siseministeeriumis, et tutvustada uut politseijuhti otsivale komisjonile oma mõtteid seoses talle pakutava uue ametiga.

Kama peetakse suurimaks favoriidiks sellele kohale pärast seda, kui sama komisjon otsustas, et avalikul konkursil kolme sekka jõudnud Tarmo Miilits, Tõnu Hunt ja Erkki Koort on kõik PPA uue juhi kohale sobimatud.