"Pärast riigikogu valimisi oli Savisaar juba korraks nõus parlamenti tööle minema, sest ta on poliitik ja tahab teha poliitikat," meenutas Klandorf. "Parteijuhikohast loobumisele ta ei mõelnud, küll aga oli ta kurb, et mõni ta õpilane ja soosik tahtis teda minema saata."

Tõekomisjoni esimehena kinnitab Klandorf, et on vähemalt neli episoodi, kus riiklikud julgeolekuorganid valetasid või moonutasid tõde.

"Keskerakond küsis Venemaalt raha, aga kirikule, mitte erakonnale. Savisaar ei ole Venemaa mõjuagent Eestis. Püüti jätta mulje, nagu üks Keskerakonna liige oleks Savisaare vastu tunnistusi andnud. Rõhutati nn vene kaarti, et oleme venemeelne partei ja elatume vaid tänu venelastele," nimetas Klandorf episoodid, milles neid alusetult süüdistati. "Neile pole mitte ühtegi kinnitust."

Kas Keskerakonna seas oli lekitajaks ja kapo käsilaseks Deniss Boroditš?

"Mina ei tea, aga ühte meie inimest taheti lekitajaks teha küll," mainis Klandorf. "Mul on Boroditši käega kirjutatud paber, kus ta ütleb, et osales kõikidel koosolekutel Moskvas, kuid erakonna jaoks kordagi raha ei küsitud. Räägiti vaid kiriku ehitamisest."

Klandorfi sõnul on aastaga Keskerakonna seis stabiliseerunud ja inimesed on tema arvates mõistnud, et avalikkusele serveeriti idarahaskandaali ajal valeinfot.

"Paljud inimesed on pärast IRLi elamislubade teemat veelgi selgemalt mõistnud, kuidas avalikkusega manipuleeritakse," lausus Klandorf.