Uus, 30-protsendilise hinnatõusu toov hinnakiri hakkab juunist kehtima ka Tallinna Küttele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Vastava lepingu allkirjastasid Eesti Gaas ja Tallinna Küte läinud nädalal.

ASi Tallina Küte juht Kristjan Rahu ütles, et gaasi hinna tõusu tõttu kallineb soojuse hind juunikuus, ent kui palju, selle üle on veel vara spekuleerida. Ühe eksperdi hinnangul võib tallinlaste toasoojus kallineda üle kümne protsendi.

Eesti Päevalehe andmetel põhjustab hinnatõusu asjaolu, et Gazprom tahab Eestis lähiaastail saavutada Lääne-Euroopa hinnataset: 200-250 dollarit 1000 kuupmeetri maagaasi eest. See on praegusest hinnast (100 dollarit 1000 kuupmeetrit) ligi 2,5 korda kallim. Eesti Gaasi sõnul on Gazprom gaasiostu tingimusi juba muutnud, ent uut hinda ei soostu firma ütlema.

Eesti Gaasi müügidirektori Raul Kotovi sõnul käivad suurklientidega pidevalt hinnaläbirääkimised. Kas, millal ja mis mahus tõuseb hind eratarbijale, Kotov ei öelnud.

Eesti Energia juhatuse liikme Lembit Vali sõnul tahab Eesti Gaas kehtestada uueks hinnaks 1800 krooni 1000 kuupmeetrit, mis tähendab neile ligi 40-protsendilist hinnatõusu.

Praegu ostab Eesti Energia gaasi hinnaga 1300 krooni 1000 kuupmeetrit. See on väiksem hinnast, mille eest Eesti Gaas Gazpromilt gaasi saab.