18. mai õhtul kella 23.00 ajal süttis Lääne-Virumaal Rakveres Kastani 10 parkimisplatsil põlema karussell Enterprise, mille tõttu sai üle 20 isiku tervisekahjustusi. Põlengu uurimiseks alustas Ida politseiprefektuuri Rakvere politseiosakond menetlust raske tervisekahjustuse põhjustamise tunnustel ettevaatamatusest, kui on tekitatud tervisekahjustusi enam kui kahele inimesele (Karistusseadustiku § 119 lg 2), teatas Viru ringkonnaprokuratuur.

Uurimise käigus kontrolliti erinevaid versioone põlengu põhjuste kohta ning toimunu välja selgitamiseks määrati neli erinevat ekspertiisi: põlevvedeliku-, tulekahju- ja jäljeekspertiis ning kannatanutel esinenud vigastuste raskusastme kindlaksmääramiseks kohtumeditsiinilised ekspertiisid.

Ekspertiiside tulemuste põhjal oli põlengu põhjuseks kuuma laialipihustunud õli süttimine kas sädemest, kuumast pinnast, lahtisest tulest või isesüttimise tagajärjel. Eksperdiarvamuse kohaselt oli tulekahju tekkimine seotud hüdraulikasüsteemi rikkega ning võis olla seotud ka elektrisüsteemi rikkega.

Kohtumeditsiinilised ekspertiisid näitasid, et kannatanutel, kes toimetati 18.mail peale tulekahju haiglasse, ei tuvastatud raskeid tervisekahjustusi. Seega puudub KarS § 119 lg 2 järgi kvalifitseeritava kuriteo koosseis, samuti ei tuvastanud uurimine ka kellegi käitumises muu kuriteo koosseisu esinemist ning uurija lõpetas antud kriminaalasjas prokuröri loal menetluse.

Menetlust juhtinud ringkonnaprokurör Marge Voogma sõnul oli juhtunu näol tegemist kahetsusväärse õnnetusega, mille tagajärjel sai viga palju inimesi. Õnneks suudeti ära hoida veel raskem tagajärg.