“Meil on leping vähekindlustatud peredele juriidilise nõustamisteenuse osutamiseks ning jurist lubas mõelda, kas olemasoleva lepingu raames saaksid nad pakkuda õigusabi ka tivolipõlengus kannatanutele,” kõneles Virumaa Teatajale linnavalitsuse plaanidest Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev.

Praeguse seisuga on seaduslik alus kahjunõue esitada vähemalt 31 karussellipõlengus viga saanud inimesel. Advokaat Küllike Namm rääkis, et kahjunõuete vormistamisel tuleb inimesel arusaadavas vormis kirjeldada, mis temaga juhtus, millised on kahjud, ja lisada arveldusarve number, kuhu raha üle kanda. Advokaat soovitas pretensioonile lisada kas patsiendikaardi koopia või mõne teise dokumendi, mis tõendab, et tõepoolest on tegemist tivolipõlengus kannatanuga.

“Kui on kahjunõuded, siis tuleb need esitada kindlustusfirmale, aga et Viikna (OÜ Tivoli Tuur produtsent Lauri Viikna — toim) kellelegi ei ütle, kes see kindlustaja on, siis nähtavasti tuleb pretensioonid talle esitada,” arutles Viru ringkonnaprokuratuuri Rakvere osakonna prokurör Marge Voogma.

Ka tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Kristina Vaksmaa soovitas kannatanutel Viikna poole pöörduda. “Teadaolevate andmete põhjal saame soovitada, et inimesed, kes kannatasid kahju, esitaksid oma nõuded teenuse pakkujale, kes on tarbijatega n-ö lepingulistes suhetes. See, millise kindlustusfirmaga on tivolil omakorda kindlustusleping sõlmitud, ei muuda ega vähenda tarbija õigusi nõuda tivolilt kahjude hüvitamist.”

Politsei on teinud kaks ekspertiisi, uurimaks läinud nädala reede õhtul Rakvere kesklinnas tivoli rändlõbustuspargis puhkenud karussellipõlengu põhjuseid.

Viru ringkonnaprokuratuuri Rakvere osakonna prokurör Marge Voogma ütles, et määratud on põlevvedeliku- ja tulekahju ekspertiis. Neid teeb kohtuekspertiisi- ja kriminalistika keskus. Voogma kinnitusel võib tulevikus määrata vajadusel veel teisigi ekspertiise.

Prokuröri andmetel on aega ekspertiisi teha terve kuu, kuid eksperdid on lubanud tulemused varem teada anda.

Korrakaitsjate andmetel oli karusselli Enterprise õlivooliku üks ühenduskoht lahti. “See võis lahti tulla ka põlengu käigus,” lausus Voogma.

Politsei oli eilseks üle kuulanud neli karusselli Enterprise teenindavat inimest. Töötajate ütlustel midagi kahtlast karusselli juures ei olnud. Kõik kulges nende väitel nagu tavaliselt.