Tivoli Tuuri korraldava Leif Meelelahutuse juht Lauri Viikna ütles Postimehele, et pühapäeval kella 22.15 paiku purunenud kinnitusseadme tõttu sai viga kolm umbes 12-aastast last. Üks neist sai vigastusi käele, teine jalale ja kolmas mõra käeluusse.

Viikna selgitusel ei pidanud pingele vastu üles-alla kiikuva atraktsiooni ühe istmerea turvalukustus. Selle tulemusel kargas paigast raudlatt, mis jookseb üle viie ühes reas istuva inimese jalgade.

Õnnetust pealt näinud inimene kinnitas ajalehele Meie Maa, et üks tüdrukuist kukkus alla. “Mina mingit allalendamist ei näinud,” väitis Viikna ajalehele. Tema sõnul ei vasta tõele ka algne jutt viiest kannatanust.

Kuressaare haigla kiirabisse pöördus pühapäeva hilisõhtul kolm “Lendava vaiba” õnnetuses kannatada saanud tütarlast, kuid mingeid tõsiseid vigastusi neil ei olnud. Lisaks otsis arstiabi veel kaks inimest, kes ravijuht Reet Tuisu sõnul olid endale batuudil haiget teinud.

Viikna kinnitas, et tuuri esindajad on kolme tütarlapsega kohtunud ja neil pole tivolile pretensioone. Ta ei soovinud kommenteerida, kas lõbustuspark vigasaanuile valuraha maksis.

Lõbustuspargi omaniku andmeil on kaheksa aastat mööda Eestit tiirutanud Tivoli Tuuril varem kergemaid vigastusi saanud paar-kolm inimest. Seni on nende kõigi puhul põhjuseks olnud inimeste enda hooletus.